XY weboldala

Ahogy a fuszer illata elárasztotta, és befelé figyelt a csalhatatlan transzban, Paul nyújtott ellipszisnek látta a holdat.
A hold görbült és kicsavarodott, sziszegett, a tengerbe hulló csillag szörnyu sziszegésével, hullik, hullik, mint a gyerek dobta labda…

Eltunt.

A hold nem jött fel. Paulban tudatosult, hogy nincs többé hold. Eltunt. A föld reszketett, mint a bundáját rázó vad. Pault elárasztotta a félelem.

Felült az ágyban, szeme tágra nyílt, kimeredt. Egy része felfelé figyelt, egy része befelé.
Látta a rostélyt, ami körbevette a szobáját, és tudta, hogy az erod kövezett mélysége mellett fekszik. Belül tovább zuhant a hold.

Kifelé! Kifelé!

A rostélyon keresztül az Arrakeen felett tündöklo holdra látott. Belül a fekete éjszaka. A tetokertrol áramló édes illatok csiklandozták az orrát, de semmilyen virágillat nem hozhatta vissza a holdat.

Paul fellépett a hideg kopadlóra, átnézett a rostélyon. Egy kristállyal megerosített arany és platina híd lágy ívére látott. A hidat cedoni tuzopálok díszítették.
A híd a belváros erkélyeihez vezetett, vízililiomokkal teli tó felett. Paul tudta, hogy ha felállna, látná a friss vér színét viselo szirmokat.

  1. Jaffa kree!
  2. Kel nok shree Jaffa
  3. Mak tal shree!
  4. Shel kek nem ron

Linkek