Python installálás windowsra

Az elsõ dolog, hogy letöltietek a python-t, a 2.7.6-t töltsétek, amelyiknél ez van: "(Windows binary -- does not include source)" (ha 2.7.3, vagy 2.7.4 van már, akkor mióta ez a segítség készült frissítették a pythont, ezesetben töltsétek azt)

http://www.python.org/download/

Majd ezt a file-t lefuttatjátok, ezzel elkezditek a python telepítését

python telepit

Ha tudjátok mit csináltok, akkor tudjátok miket akartok beállítani, ha nem tudjátok a telepítés közben mit kéne tenni, teljesen biztonságos ha minden képernyõn next-et nyomsz, és mindent Ok-zol vagy igen-ezel. A telepítés befejezõdik, nyomjatok egy finish-t.

python telepit

Mostantól van python-otok, indítsatok egy command-ot (cmd más néven), a start menübõl, ha xp-n vagytok akkor a futtatásba kell beírni, vistán meg win7-en elég a startmenü keresõjébe beírni.

cmd

Valami ilyesmit fogtok látni.

cmd

Ez hasonlóan mûködik mint a konzol a géptermi gépeken. cd-vel tudtok új mappába lépni "cd .."-al tudtok visszalépni egy mappát, navigáljatok el a python scripteteket tartalmazó mappába.

cmd

Futtassátok le a python scriptet simán a file nevének a beírásával (file típusra vigyázzatok, mindenképp .py legyen, és írjátok is be a .py-t is, ha .txt akkor nem fog mûködni)

cmd

A kutya.py tartalma egy sor volt: print "En egy kutya vagyok". Amint látjátok, teljesen jól le is fut.

cmd

Azt ne felejtsétek el, hogy a .py file-al egy mappában kell lennie a .txt-nek is amibõl veszitek az adatokat.


A notepad++ hasznos lehet még, de nélküle is elboldogulhattok, szépen kiszínezi a scriptet, hogy könnyebb legyen átlátni (itt is az elsõ linket érdemes letölteni).
Ezen kívül windowson általában automatikusan telepíti a python IDLE nevû minimalista fejlesztõi környezetét. Ezt a start menübe ha beírjátok, hogy IDLE megtaláljátok.Ha bármi kérdés lenne még akkor nyugodtan írjatok a kkovacs KUKAC math PONT bme PONT hu-ra.Hajrá a házihoz!