Tárgyhonlap

Jó statisztika forrás (adatok, tananyagok stb.)

Journal of Statistical Education honlapja

R letöltési lehetőség (oldalt manual-ok is elérhetőek)

R studio letöltési lehetőség

Nagyon jó angol nyelvű bevezetés az R-be

Eredmények (Közel véglegesek, vasárnap este 8-ig még lehet pótházit küldeni)


R-ből pótházit emailben lehet kérni. Pótzh Excel-ből és R-ből összevontan a szorgalmi időszak utolsó óráján lesz (a pótzh-k 50 percesek, így mindkét zh-t lehet javítani egy gyakorlat alatt, fontos információk a következő bekezdésben). A pótzh íratás mellett tanítani is fogok ezeken az órákon. Gyertek minél többen! A pót-pót zh május 26-án lesz 12:15-től a H601-ben. Azt kérem, hogy szerda este 8-ig emailben jelezzétek ha pótpótzh-t írnátok (az Excel-t is nekem jelezzétek).

Fontos: látok arra esélyt, hogy minden csütörtöki csoportba járó pótzh-t írónak jó a május 23 hétfő is. Így azt kérem a csütörtöki csoport hallgatóitól, hogy lehetőség szerint hétfőn írjatok pótzh-t. Ha pedig ez óraütközés miatt nem lehetséges, akkor szerda estig írjatok nekem egy emailt, hogy csütörtökön jöttök pótzh-t írni (ez az Excel részre is vonatkozik). Előre is köszönöm az együttműködést!

A félév során 4 darab 5 pontos házit kaptok, továbbá írni fogtok egy 30 pontos zárthelyit a 13. héten. Az összesen szerezhető 50 pontból 30%-ot el kell érni. Fontos, hogy a házik esetenként új tananyagot is tartalmazhatnak, így célszerű őket határidőre elkészíteni (lemaradást elkerülendő). Mindazonáltal a zh és a házi is pótolható illetve javítható (a 4 darab házit csak egyben lehet javítani 4 új feladat beadásával). A 14. héten lesz a pótzh (hétfői csoportnak május 23-án hétfőn).


Első gyakorlat

Második gyakorlat

Harmadik gyakorlat

Negyedik gyakorlat

Ötödik gyakorlat

Hétfői zh (az adatfile az ötödik gyakorlat anyagánál található alul)

Csütörtöki zh (az adatfile a második gyakorlat anyagánál található alul)