Könyvkeresés

vissza a főoldalrakönyvtárkód-feloldó

A könyvtárkód-feloldó segítségével a nagy közös katalógusokban (pl. MOKKA, ODR) könyvtárkóddal jelölt lelőhelyeket, könyvtárakat azonosíthatjuk be.


Könyvkeresés

BME OMIKK könyvkatalógus

A BME OMIKK-nak, a Műegyetem könyvtárának könyvkatalógusa. Tartalmazza a Központi Könyvtár és (jelentős részben) a hálózati - intézeti, tanszéki - könyvtárak anyagát is. 1997-től kezdve a Matematika Intézet Könyvtárának könyvei is megtalálhatóak a katalógusban.
 

Matematikai Egyesített Katalógus

A BME OMIKK, Debreceni Egyetemi és Nemzeti Könyvtár, ELTE Egyetemi Könyvtár, MTA Könyvtár, Rényi Intézet Könyvtára, SZTAKI Könyvtár, és az SZTE Egyetemi Könyvtár matematikai tárgyú állományának egyesített katalógusa.


MOKKA (Magyar Országos Közös Katalógus)

A MOKKA a legfontosabb hazai könyvtárak katalógusait fogja össze. Így egyszerre kereshetünk többek között az OSZK, az MTA Könyvtára, a legnagyobb egyetemek (ELTE, BME, Debreceni Egyetem, Szegedi Egyetem, Semmelweis Egyetem, Corvinus Egyetem) könyvtárainak, és több más fontos (pl. KSH Könyvtára, Országgyűlési Könyvtár, FSZEK) könyvtár  katalógusaiban.


ODR (Országos Dokumentum-ellátási Rendszer)

Az ODR eredendően a magyarországi könyvtárakban fellelhető dokumentumok széleskörű elérhetőségét, könyvtárközi kölcsönzését hivatott szolgálni. A MOKKA és az ODR adatbázisa nagyrészt fedi egymást, de az eltérések miatt - ha az egyikben nem találnánk a keresett dokumentumot - érdemes mindkét adatbázisban keresést folytatni.


Google könyvkereső

A Google könyvkeresője; számos mű részben vagy egészben digitalizált változatát megtalálhatjuk itt.


HUNOPAC

A HUNOPAC linkgyűjteménye további magyarországi közös katalógusok, elektronikus könyvtárak elérhetőségeit tartalmazza, valamint - teljességre törekedve - a magyarországi könyvtárak honlapjait, on-line katalógusait.