„Hasonló a mennyek országa a szántóföldben elrejtett kincshez, amelyet az ember, miután megtalált, elrejt, örömében eladja mindenét, amije van, és megveszi a szántóföldet.” Máté 13,44.

Először megdöbbentő volt abba belegondoljak, hogy mit jelent a példázat szerint mindent eladni. Hiszen elképzelhetetlennek tűnt lemondani a számomra fontos és kedves dolgokról, valami megfoghatatlanért. De ahogy az itt szereplő embernek sem látatlanban kellett mindenét eladnia a kincs megszerzéséhez (mert az a szántóföld tulajdonosát illeti), hanem meggyőződhetett róla, hogy az mindent megér, úgy nekünk is van lehetőségünk belepillantani abba, amit a Biblia Istene akar adni.

Amikor ezt hallottam, fel akartam mérni, hogy tényleg ilyen fontos dologról van-e szó. Ez végül életem nagy fordulópontjához vezetett: az addigi legmeghatározóbb dolgaim elvesztették a jelentőségüket, és a legértékesebbé az vált (és azóta is az maradt), amit a Biblia mennyei kincsnek nevez. Csak ajánlani tudom, hogy ha eddig nem tetted, járj utána ennek!


Vissza a főoldalra.