Hogyan kaptam dékáni dicséretet?
Dékánnak pályáztam, a pályázatot nem nyertem el, viszont ezután a pályázatot elnyert dékántól dicséretben részesültem.

Albert Einstein: "Everything should be made as simple as possible, but not simpler."

Szántó Vera:
  Grigorij Perelman munkanélküli matematikus az édesanyjával él Szentpétervár egyik külvárosában. Meggyőződése, hogy semmi különleges nincs benne. Mégis valóságos népi hőssé vált az oroszok szemében, amikor visszautasította a legmagasabb matematikai elismerést, a matematikai Nobel-díjnak számító Fields-érmet, és a vele járó 15 ezer kanadai dollárt. „Egyszerűen másképp gondolkodik, mint a többi ember, egészen máshogy látja a világot” – mondja John Ball oxfordi matematikus, aki a díjat adományozó Nemzetközi Matematikai Társaság elnökeként Szentpétervárra utazott, hogy személyesen próbálja rábeszélni Perelmant a Fields-érem átvételére. Két napig győzködte egyfolytában – sikertelenül. Ball szerint Perelmantól távol áll a matematikus világ elitjének zárt világa, és a kiélezett versengés, őt kizárólag a tudományos kutatás és felfedezés érdekli.

A.N. Kolmogorov: "Information theory must precede probability theory and not be based on it."

Referensi vélemény: "I think the present paper should be rejected since it seems that the research is not yet ripe enough for publication. However since the authors are taking a fresh look at important problems and since they possibly have nice new insights they should be encouraged to resubmit when they are ready."

József főherceg 1909-ben lett a BME tiszteletbeli doktora. 1949-ben ezt a döntést az egyetem hatályon kívül helyezte. A család kérésére 2006-ban a szenátus az 1949-es határozatot semmissé nyilvánította.

Kedvenc vegyészeim:
John von Neumann,  Eugene Wigner,  Charles H. Bennett

Egy múlt századi fizikusi vélemény
A matematika legfontosabb része, amire a fizikának szüksége van, az a görög ábécé.