Számítógépes implementációk 1 (BMETE911371)

A tárgy két részre van osztva. Ez az oldal a tárgy számítógépes algebrával foglalkozó részéhez készült.

Az előadás ideje és helye

H épület V. emelet 57, PC labor
1. csoport: hétfő 12:00-13:30
2. csoport: hétfő 13:30-15:00

Előadók

A tárgy célja

E kurzus elvégzése után a hallgatónak olyan szinten kell ismernie a Maple program használatát, hogy képes legyen a matematika különböző területeiről származó és a computer algebra rendszerekkel megoldható egyszerűbb feladatok megoldására, valamint hogy használni tudja azt további matematikai tanulmányaiban is. A tantervben a Maple szimbólikus kalkulátor szintű használata mellett programozásának elsajátítása, valamint a computer algebra programok működésével kapcsolatos elemi alapfogalmak megismerése is szerepel.

Követelmények

A tárgyból félév-végi jegyet kell szerezni. Vizsga nincs, a jegy a félévközi teljesítményből adódik.

Két zárthelyi dolgozat lesz, ezeket a laborban, számítógépnél kell megírni. Ezeken kívül minden óra elején lesz egy 5 perces, papírra írt dolgozat, ami könnyű feladatokból fog állni, csak a jelenlétet jelzi, és ellenőrzi az előző órai anyag ismeretét. (Az előző óráról hiányzók minden - a dolgozathoz szükséges - ismeretet elsajátíthatnak a honlapra feltett előadásanyagból. Hiányozni legfeljebb háromszor lehet.) Az órák végén feladott házi feladatot, a következő óra előtt kell a gyakorlatvezetők valamelyikének email-címére elküldeni (attachment-ként). A beküldési határidő szigorú.

A jegy ezekből a következőképpen áll elő:

Az egy alkalommal feladott HF-ekre max. 5 pontot lehet kapni. 40 vagy annál több pont elérése jelenti a 40%-ot. Az óra eleji röpdolgozatokra óránként 1 pont kapható, és 10 vagy annál több pont elérése jelenti a 10%-ot. Ennek megfelelően alakul ki egy félév-végi %, amely szerint a következő osztályzatokat adjuk:

86-100 5
76-85 4
66-75 3
50-65 2