LaTeX kézikönyv

A LaTeX kézikönyv (kék könyv) 2004 nyarán jelent meg a Panem gondozásában. Vásárlási lehetőség a kiadó honlapján belül itt. A könyv elejének (tartalomjegyzék, 1. és 2. fejezetek) letöltése PDF formátumban, A4-es papírra itt. A könyv teljes szövege várhatóan 2015-ig nem tölthető le.

A hátlap szövege

A LaTeX egy általános célú, platformfüggetlen nyílt dokumentumszerkesztő rendszer, amellyel a legmagasabb igényeket is kielégítő művek készíthetők. Könyvek ezrei, cikkek, diplomamunkák, internetes publikációk milliói készülnek a segítségével. Használata a műszaki és tudományos művek készítésében de facto szabvánnyá vált. A LaTeX nyelvének leglényegesebb vonása a tartalom és a vizuális megjelenés szétválasztása, amely a modern dokumentumszerkesztés alapelve (lásd XML). Wettl Ferenc, Mayer Gyula és Szabó Péter LaTeX kézikönyv című műve a korábban megjelent LaTeX kezdőknek és haladóknak című mű egyes részeiben teljesen átdolgozott, új részeket tartalmazó kiadása:

Egyéb információk

@BOOK{latexkezikonyv,
  author = {Wettl, Ferenc and Mayer, Gyula and Szab\'o, P\'eter}, huname=1,
  title = {{\LaTeX} k\'ezik\"onyv},
  publisher = {Panem},
  year = {2004},
  address= {Budapest},
}

A könyvvel kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat, kérdéseket Wettl Ferenc várja (az e-mail cím végéről -- spam védelem miatt -- az u betű hiányzik).

Vissza a nyitólapra [link].