Könyvkeresés

vissza a főoldalra ° könyvtári hírek, információkkönyvtárkód-feloldó

A könyvtárkód-feloldó segítségével a nagy közös katalógusokban (pl. MOKKA, ODR) könyvtárkóddal jelölt lelőhelyeket, könyvtárakat azonosíthatjuk be.


Könyvkeresés

BME-OMIKK könyvkatalógus

A BME-OMIKK-nak, a Műegyetem könyvtárának könyvkatalógusa. Tartalmazza a Központi Könyvtár és (jelentős részben) a hálózati - intézeti, tanszéki - könyvtárak anyagát is. 1997-től kezdve a Matematika Intézet Könyvtárának könyvei is megtalálhatóak a katalógusban.
 

MOKKA (Magyar Országos Közös Katalógus)

A MOKKA a legfontosabb hazai könyvtárak katalógusait fogja össze. Így egyszerre kereshetünk többek között az OSZK, az MTA Könyvtára, a legnagyobb egyetemek (ELTE, BME-OMIKK, Debreceni Egyetem, Szegedi Egyetem, Semmelweis Egyetem, Corvinus Egyetem) könyvtárainak, és több más fontos (pl. KSH Könyvtára, Országgyűlési Könyvtár, FSZEK) könyvtár  katalógusaiban. A MOKKA könyvtárainak listája elérhető itt.
A lelőhelyeknél feltüntetett könyvtárkódok feloldása megtalálható itt.


ODR (Országos Dokumentum-ellátási Rendszer)

Az ODR eredendően a magyarországi könyvtárakban fellelhető dokumentumok széleskörű elérhetőségét, könyvtárközi kölcsönzését hivatott szolgálni. A MOKKA és az ODR adatbázisa nagyrészt fedi egymást, de az eltérések miatt - ha az egyikben nem találnánk a keresett dokumentumot - érdemes mindkét adatbázisban keresést folytatni.
A lelőhelyeknél feltüntetett könyvtárkódok feloldása megtalálható itt.


Google könyvkereső

A Google könyvkeresője; számos mű részben vagy egészben digitalizált változatát megtalálhatjuk itt.


HUNOPAC

A HUNOPAC linkgyűjteménye további magyarországi közös katalógusok, elektronikus könyvtárak elérhetőségeit tartalmazza, valamint - teljességre törekedve - a magyarországi könyvtárak honlapjait, on-line katalógusait.