Hivatkozás-keresés, tudománymetria

vissza a főoldalra ° könyvtári hírek, információkAz impakt faktorról


Web of Science

A Thomson Reuters által fejlesztett adatbázis, amelyen az impakt faktorok számítása is alapul. A Web of Science az EISZ-en (Elektronikus Információ-szolgáltatás) keresztül is elérhető. Az EISZ használatához regisztráció szükséges; regisztrálhatnak azt itt felsorolt intézmények (többek között a BME) kutatói, oktatói, hallgatói.


Scopus

Az Elsevier 2004 óta működő adatbázisa.


SCImago Journal and Country Rank (SJR)

Az SJR mint tudománymetriai mérőszám 2006-ban jelent meg. Értékének számítása az Elsevier-kiadó által működtetett Scopus adatbázison alapul; számítási módszere a Google Page Rank algoritmusának fejlesztésével jött létre. Az egyes folyóiratokra keresve megtalálhatjuk azok H(Hirsch)-indexét is.


Google Scholar

A "Google Tudós"-on is eséllyel lelhetünk másutt nem talált hivatkozásokra.


MathSciNet

Az American Mathematical Society által fejlesztett matematikai adatbázis. Ismertetők, absztraktok, bibliográfiai adatok tárháza. Hivatkozás-keresésre is használható.


Zentralblatt MATH

Elméleti és alkalmazott matematikai publikációk legrégibb és legteljesebb adatbázisa. Bibliográfiai adatok absztraktokkal, ismertetőkkel. Hivatkozás-keresésre is használható.


CiteSeer

A CiteSeer a számítástudomány és az informatika adatbázisa. Amellett, hogy hivatkozás-keresésre is használható, bibliográfiai adatok, absztraktok, publikációk is elérhetőek itt. A CiteSeer saját adatbázisa alapján becsült impakt faktor adatokat is közöl.