KecsAp program

Gond a matek? Kedvenc tárgy a matek? A matektudás felfrissítésére lenne szükség?

K E C S A P!   C A T C H U P!

ZÁRKÓZZ  FEL!

 

A Matematika Intézet oktatóinak tapasztalata, hogy a felvett hallgatók matematikai előismereteinek szintje nagyon különböző: a kiváló hallgatók mellett sokan vannak, akik nehezen birkóznak meg a követelményekkel. Felméréseink szerint az elsőévesek kb. harmada félévismétlésre kényszerül matematikából. A magas sikertelenségi arány egyik oka a középiskolából hozott különböző, sokszor hiányos matematikai ismeret. Olyanok is szép számmal vannak, akiknek csak egy-egy nagyobb témakörben vannak hiányosságaik, míg más területeken tudásuk kielégítő. Ezek a hiányosságok azonban pótolhatók és érdemes is ezt minél hamarabb megtenni, hogy a szemeszter megkezdését követően már csak az aktuális félév teendőivel kelljen foglalkozni.

EZÉRT JÖTT LÉTRE A KECSAP.

A nyár végi, önköltséges tanfolyam megoldás lehet. Segíthet a kisebb – nagyobb hiányok pótlásában, a meglévő tudás felfrissítésében, de hasznos lehet azoknak is, akik nagyon jók matekból, és sokkal többet szeretnének.

A tanfolyamon történő részvétel eldöntésében segíthet egy minta nulladik zh kitöltése  a BME Alfa gyakorlófelületen https://alfa.bme.hu , amely ingyenesen hozzáférhető.

Amennyiben ez a teszt nem sikerül legalább 50%-os eredménnyel, akkor biztosan szükség  van a KecsApra. Ha jobb,  akkor is tudunk még újat mutatni. Érdemes fejlődni,  bővebb ismereteket szerezni!

Egyetemi felkészítőnket két kategóriában hirdetjük meg.

A szintre hozó kurzust olyanoknak ajánljuk, akik a nevezetes BME nulladik matematika zh-tól tartanak, és erre készülnének föl alaposabban. Ebben a kurzusban a nulladik zh-n kérdezett témaköröket vesszük át és oldunk meg olyan példákat, amik voltak vagy lehetnek ezen az év eleji nagy számonkérésen vagy erősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a nulladik matematika dolgozat anyagát a kurzusra jelentkező elsajátíthassa.

Milyen témákat fogunk érinteni a nulladik kurzusban? Alapvetően a középszintű érettségi vizsgakövetelményt tekintjük át, hiszen a nulladik zh-n is ezt kérdezi a BME. Viszont nem csak ezt. A gyakorláshoz, a megértéshez néha egyszerűbb vagy összetettebb feladatokat is meg kell tudnunk csinálni. A képzés tehát azoknak ajánlott, akik a nyári pihenés után érdemesnek tartják átismételni az érettségire tanultakat.

A haladó kurzust olyanoknak ajánljuk, akik az első féléves matematika tárgytól félnek és előre készülnének, hogy a BME-n A1-nek becézett tárgy zárthelyi dolgozataihoz és vizsgáihoz nagyobb magabiztossággal álljanak hozzá.

Ebben a kurzusban részben felelevenítjük a középszintű érettségi tananyagot, mindamellett betekintünk azokba az emelt szintű témákba, amikről jobb, ha tud a leendő hallgató, mielőtt átlépi az egyetem küszöbét. Megtanuljuk azokat a technikákat, melyek ugyan érettségi anyagnak számítanak, de a középiskolában ritkábban fordulnak elő, miközben ezeket a technikákat az első éves kurzusokon gyakran alkalmazzuk.

 

A kurzusok előtti felmérő teszt alapján dönthetik el a jelentkezők, hogy melyik kurzust választják. Ha több csoport is indul egy kurzusból, akkor azokat a teszt alapján osztjuk be erősebb és még erősebb csapatokra.

Programunkat két éve indítottuk először, és sikerekről számolhatunk be. Akik minket választottak , sokat fejlődtek a velünk töltött órák alatt, majd zömében sikeres zh-t írtak, sikeresen teljesítették az első féléves matematikát.

A KecsAp felkészítő kurzusokat a BME Matematika Intézetének olyan oktatói tartják, akik jól ismerik azokat a problémákat, melyekkel a BME hallgatói matematikai tanulmányaik során találkoznak. Mi több kiváló segítséget is tudnak nyújtani a hallgatóknak, hogy ezeket a nehézségeket áthidalják. Megtanuljuk az egyetemi matematikai szóhasználatot, hogy az elmélet és a feladatok során mire kell figyelni és milyen buktatókat kell elkerülni.