BME ALFA matematikai pontverseny

Január 17-én – immár hagyományosan – új feladatsorokkal ösztönzi a 9-12. évfolyamos tanulók érettségire történő felkészülését a BME Természettudományi Kara.

A Műegyetem karai által fenntartott BME ALFA interaktív gyakorlófelületen szervezett matematikaverseny célja, hogy motiválja a matematika gyakorlására a középiskolás diákokat. 

A pontverseny két részből áll: az ún. levelező szakaszban 2022. január 17. és április 10. között a kéthetente kitűzött, online elérhető feladatsorokat összesen hat fordulóban, az adott határidőig lehet megoldani – olvasható a versenykiírásban . Az első forduló feladatait január 17-30-ig lehet beküldeni.

A döntőt, amely egyben a díjkiosztó ünnepség is, a BME Matematika Intézetében tartják. A rendezvényre a fináléba jutott diákok tanárait is örömmel várják a szervezők.

A versenyen érintett témakörök, a megoldandó feladatok  megmutatják azt is, mi az a tudásanyag, amivel sikeresen léphetnek be a diákok a felsőoktatásba, akár a természettudományi, akár a műszaki, gazdasági területen tervezi valaki a továbbtanulást.  

A vetélkedő nyitott, azaz bárki, bármikor, bármelyik kategóriába bekapcsolódhat, de a szervezők csak a középiskolásokat díjazzák.

A versenyhez ingyenes regisztrációval lehet csatlakozni a BME Alfa honlapon.