KecsAp program

Felhívás 2023

Induló kurzusok, időpontok, beosztások, termek

Jelentkezés módja, határidők

Szintre hozó kurzus tematikája

Haladó kurzus tematikája

 

Gond a matek? Kedvenc tárgyad a matek? Matektudásod felfrissítésére lenne szükség?

K E C S A P!   C A T C H U P!

ZÁRKÓZZ  FEL!

A Matematika Intézet oktatóinak tapasztalata, hogy a felvett hallgatók matematikai előismereteinek szintje nagyon különböző: a kiváló hallgatók mellett sokan vannak, akik nehezen birkóznak meg a követelményekkel. Olyanok is szép számmal vannak, akiknek csak egy-egy nagyobb témakörben vannak hiányosságaik, míg más területeken tudásuk kielégítő. Ezek a hiányosságok azonban pótolhatók és érdemes is ezt minél hamarabb megtenni, hogy a szemeszter megkezdését követően már csak az aktuális félév teendőivel kelljen foglalkozni.

EZÉRT JÖTT LÉTRE A KECSAP.

A nyár végi, önköltséges tanfolyam segíthet a kisebb-nagyobb hiányosságaid pótlásában, a meglévő tudásod felfrissítésében, sőt hasznos lehet akkor is, ha elég jól megy a matek, de még biztosabbá szeretnéd tenni tudásodat, bővíteni szeretnéd ismereteidet.

A tanfolyamon történő részvétel eldöntésében segíthet egy minta nulladik zh megoldása a BME Alfa interaktív gyakorlófelületen, amely egy egyszerű regisztrációt követően ingyenesen használható. A matematika nulladik zh egy ismeretfelmérő dolgozat az oktatási időszak elején, amelynek teljesítése a mérnöki alapképzési szakokon (az építész szak kivételével) kötelező.

Amennyiben ez a teszt nem sikerül legalább 60%-os (36 pontos) eredménnyel, akkor biztosan szükséged van a KecsApra. Ha jobb, akkor is tudunk még újat mutatni. Érdemes fejlődni, bővebb ismereteket szerezni!

Tanfolyamunkon kétféle kurzust hirdetünk meg:

A szintre hozó kurzust olyanoknak ajánljuk, akik a mintadolgozatot 60%-nál gyengébb eredménnyel tudták csak megoldani.   A kurzus keretében a nulladik zh anyagát tekintjük át sok példa és gyakorló feladat megoldásával segítve a szükséges alapismeretek elsajátítását.

A haladó kurzust azoknak javasoljuk, akik a mintadolgozat megoldásával legalább 60%-os eredményt értek el, és már az első féléves matematika tárgyra szeretnének készülni, hogy annak zh-in nagyobb magabiztossággal álljanak majd helyt.  

Az oktatási időszak első hetében (a nulladik zh előtt) a tanfolyam résztvevői számára kettő, egyenként két tanórás konzultációs lehetőséget is biztosítunk.

A jelentkezéskor add meg, hogy melyik szintet választod. Ha töltöttél ki minta nulladik zh-t és megadod,  hány pontot értél el, akkor a tanfolyami csoportok kialakításkor ezt figyelembe tudjuk venni. A viszonylag homogén csoportok összeállításával biztosítani tudjuk, hogy mindenki pontosan azt a segítséget kapja, amire szüksége van.

Programunkat 2014-ben indítottuk először. A visszajelzések szerint megérte a tanév megkezdése előtt időt szánni a matematika tudás felfrissítésére.

A KecsAp kurzusait a Matematika Intézet olyan oktatói tartják, akik jól ismerik azokat a problémákat, melyekkel a BME hallgatói matematikai tanulmányaik során találkoznak. Megtanítják az egyetemi matematikai szóhasználatot, illetve, hogy az elméleti anyagban és a feladatok megoldása során mire kell figyelni és milyen buktatókat kell elkerülni.