Izgalmas és látványos kísérletekkel a természettudományok népszerűsítéséért

„Az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy némiképpen csökkent az érdeklődés a természettudományok és műszaki tudományok iránt, ami a tanulmányi „divat” változásaival, valamint a demográfiai tendenciákkal magyarázható” – válaszolta a bme.hu kérdésére Simon Ferenc, a BME Természettudományi Kar (TTK) Fizikai Intézet (TTK) igazgató-helyettese, egyetemi tanár, az esemény egyik főszervezője, hozzátéve: ennek ellensúlyozására fogtak össze az ELTE-vel „A fizika mindenkié” programsorozat megtartására, amelynek helyszínét a két intézmény adja évenként váltakozva. „E rendezvénnyel arra törekszünk, hogy a tehetségek figyelmét a lehető legkorábban felkeltsük a fizika vagy az arra épülő tudományok iránt” – nyomatékosította a professzor.

Az idei rendezvényen is látványos kísérletekkel és érdekes előadásokkal várták az érdeklődőket a BME K épület aulájában 12 helyszínen, az AudMax teremben, valamint a könyvtár előtti téren.

Az eseményről szóló bővebb cikk és további információk: https://www.bme.hu/hirek/20190503/Izgalmas_es_latvanyos_kiserletekkel_a_termeszettudomanyok_nepszerusiteseert