Jelentkezés módja, határidők

Jelentkezés módja, határidők

 

A Neptun Ügyintézés menüpontján belül a Kérvények alpontra kell lépni és az ott megjelenő listából a 

056M Jelentkezés matematika tanfolyamra  c. kérvényt kell választani."

A tanfolyam kétféle tematikával indul, amelyek közül a BME Alfa interaktív gyakorlófelületen önálló munkával élért eredmények alapján javasoljuk a választást (ingyenes regisztráció szükséges az interaktív gyakorlófelületre). A szintre hozó kurzust azoknak ajánljuk, akik a mintadolgozatot (ún. „próbatesztet”) 60% (36 pont) alatt teljesítik, míg a haladó kurzust azoknak, akik elérik a 60%-ot (36 pontot).

A jelentkezésnek (vagyis a kérvény elküldésének) a határideje:

augusztus 21. (vasárnap) éjfél. A hétvégi csoportba augusztus 25. (csütörtök) éjfélig lehet jelentkezni.

A tanfolyam önköltséges, díja 30.000 Ft. A díjat a Neptun rendszerben kell befizetni, ahol a fizetési kötelezettség e kérvény elküldését követően automatikusan meg fog jelenni, a Pénzügyek / Befizetések menüpontban Matematika szintrehozó címen.

A befizetés legegyszerűbben bankkártyával oldható meg, ennek módjáról az alábbi dokumentum ad tájékoztatást:

https://www.kth.bme.hu/document/2312/original/Bankkartyas_fizetes_20190916.pdf

Másik befizetési lehetőség az átutalás, ami két lépésből áll. Először az ún. gyűjtőszámlára kell átutalni az összeget. Meg kell várni, hogy ez a gyűjtőszámlán megjelenjen (ami néhány napot is igénybe vehet). Ezt követően a kiírt tétel befizetése során a fizetés módjaként „gyűjtőszámlás fizetést” kell választani.

A gyűjtőszámlára történő utalás részleteit az alábbi dokumentum tartalmazza a 2–4 oldalakon:

https://kth.bme.hu/document/1713/original/TR_befizetes_szamla_igenyles.pdf

Lehetőség van más befizető megadására és számla igénylésére is. Ennek módjáról az alábbi dokumentumban találhatók meg a szükséges információk:

https://www.kth.bme.hu/document/2553/original/Kiirt_tetelhez_befizeto_rendeles%E2%80%93Szamla_igenyles_Neptunban_v4.pdf

A jelentkezéseket a kérvény elküldését követően (a befizetés teljesítésétől függetlenül) regisztráljuk. A jelentkezések alapján kialakított beosztásról az időpont és a helyszín megadásával augusztus 22-ig (ill. augusztus 26-ig) e-mailben küldünk tájékoztatást.

A tanfolyam díját a jelentkezőknek legkésőbb augusztus 28-án (vasárnap) éjfélig kell a Neptun rendszerben befizetni.

 

Szükség esetén, térítés ellenében a keddtől-péntekig tartó kurzus hallgatói számára  kollégiumot is tudunk biztosítani a tanév kezdete előtti időszakra, a Vásárhelyi kollégiumban  négyágyas szobákban.
A szobákban zuhanyzó és hűtő van, ágynemű és ágyneműhuzat biztosított. Az elhelyezés bruttó 2000 Ft-ba fog kerülni éjszakánként. A kollégiumba jelentkezőknek nyilatkozatot kell  aláírni,  melyben vállalják azt hogy a díjat a Neptun rendszerben fogják teljesíteni. A kitöltendő nyilatkozatot a kollégium iránt érdeklődőknek később megküldjük. 
Az igénylők listáját a szervezőknek augusztus 19-ig el kell küldeni a Kollégiumi Igazgatóságra, tehát az esetleges igényeket, kérjük időben jelezni. 

hétvégi  kurzusra nincs külön kollégiumi elhelyezés, hiszen az őszi félévre kollégiumi férőhelyet kapó gólyák augusztus 28-án be tudnak költözni az őszi férőhelyükre.

 

Bármilyen kérdés, probléma esetén írjon : kecsap@math.bme.hu