A BME Alfa matematikai pontgyűjtő verseny döntővel zárult

Április 22-én lezajlott a BME Alfa interaktív gyakorlófelületen januárban meghirdetett matematikaverseny döntője. Az első rész 7 online fordulójában, három kategóriában versenyeztek a 9-12. osztályos középiskolás diákok. A közel 300 versenyző közül 27-en jutottak a döntőbe a 7 fordulóban elért összesített eredmények alapján. A döntőben a versenyzők szintén a gyakorlófelületen dolgoztak, de ezúttal a Matematika Intézet számítógéptermében.

A 27 versenyző az ország különböző városaiból érkezett. Nagy örömünkre szolgált, hogy több határon túli versenyző is eljutott a döntőbe. Többeket elkísértek tanárai, szülei, vagy testvérei, iskolatársai. Amíg a döntősök a feladatokkal birkóztak, a kísérők ellátogattok a Fizika Mindenkié 3.0 kari rendezvényeire, vagy információkat gyűjtöttek a BME képzéseiről.

A diákok nagyon dicsérték a feladatokat, érdekesnek, újszerűnek tartották őket. Nagyon jó ötletnek tartják ezt a fajta versenylehetőséget. Számos jó javaslatuk is volt a verseny még szélesebb körben történő megismertetésére, a még nagyobb verseny még vonzóbbá tételére.

A feladatokat Nagy Ilona (Analízis Tanszék) és Molnár Zoltán (Algebra Tanszék) állították össze, Rácz Éva és Ruppert László lektorálták, Péterné Kovács Anikó (Analízis Tanszék) rögzítette a moodle rendszerben. Gergi Miklós rendszergazda (Matematika Intézet) biztosította a zökkenőmentes munkához és a döntőhöz az informatikai hátteret.

A verseny az NTP-TV-16-0063 pályázat támogatásával valósult meg.