Húszéves a Medve Matek

A Medve Matek Élménynap a Medve Matek rendezvénysorozat és A Matematika Összeköt Egyesület nyílt napja, ahol bárki részletes tájékoztatást kaphat a szervezett, valódi közösségi élményt nyújtó ingyenes eseményekről, valamint ki is próbálhatja az egyes programelemeket. A nagysikerű találkozókra évente több mint tízezren jönnek el. Az élménynap egyben a modern tehetséggondozás iránt érdeklődő, ilyen munkát folytató matematikatanárok és tanárszakos hallgatók eszmecseréjének színtere is, amelyből a szervezők reményei szerint minden résztvevő profitálni tud.

Az egyedülálló ötleten alapuló, a matematika tanulását csapatmunkával és akadályversenyek ötvözésével élményszerűséget nyújtó program műegyetemi helyszínén kb. 350 résztvevő jelent meg, közülük 250 diák, (az 5-12. osztályos korcsoportból), 50 szülő és 50 tanár, nem ritka az újra és újra visszatérő vendég. Több mint 80 iskola képviseltette magát a BME „E” és „H” épületében zajló előadásokon és foglalkozásokon nemcsak a fővárosból, hanem vidékről is.

A Természettudományi Kar és a Matematika Intézet a maga eszközeivel nagymértékben segíti ezt a kezdeményezést, gazdagítva új élményekkel a jövő tudósait és mérnökeit: alkalmanként részt vesz a Medve Matekversenyek megtartásában, emellett idén negyedik alkalommal biztosított helyszínt az élménynapnak, amelyre évenként egyre több érdeklődő jelentkezik.

Forrás és a teljes cikk: https://www.bme.hu/hirek/20190320/Huszeves_a_Medve_Matek