BME Matematikaverseny

BME MATEMATIKAVERSENY

2018. április 27. péntek, 14:15 - 18:00, IB025

Ki vehet részt a versenyen? 

A BME bármely nappali tagozatos hallgatója. Előzetes jelentkezés nem szükséges.

A verseny jellege 

Bár az értékelés során többféle kategória is van (elsőéves/felsőbbéves, matematikus/nem matematikus), a feladatsor egységesen mindenkinek ugyanaz, és általában 10 nehéz, elgondolkodtató feladatból áll. Mindegyik feladat 10 pontot ér, de lényegesen különböző második megoldásra vagy a feladat általánosítására többletpontokat is lehet kapni. Általában 4 feladat megoldása már I. díjat, 3 feladaté II. díjat, 2 feladaté III. díjat, 1 feladaté pedig dicséretet szokott jelenteni. A 10 feladat csak azért van kitűzve, hogy mindenki kiválaszthassa a számára rokonszenvesebb témákat (analízis, algebra, geometria, kombinatorika, számelmélet, valószínűségszámítás, stb). Az utóbbi 4 év feladatsora: 2014201520162017.

Használható segédeszközök 

Az internetes csatlakozásra illetve egyéb módon kommunikációra képes elektronikus eszközökön kívül a versenyen bármi felhasználható (pl. könyv, jegyzet, számológép).

Egyéb

A versenyen elért díj előnyt jelent a matematika tanszékeken a demonstrátori pályázatnál illetve bármely egyéb egyetemi pályázatnál (pl. Köztársasági Ösztöndíj). A BME-szinten legjobb 4-5 versenyzőből csapatot alakítunk, mely képviseli a BME-t a nyaranta megrendezett nemzetközi matematikaversenyen.